DieGroup

DieVision is lid van de “International DieGroup”. Deze groep bestaat uit stansvorm producenten in Europa en Noord Amerika. Het zijn bedrijven die voor het allergrootste deel werkzaam zijn voor vouwkarton producenten. Ieder met zijn specialisme en jarenlange ervaring.
Het samenwerken komt neer op uitwisseling van technische ontwikkelingen. Daarbij hoort het onderling overleg hoe onze mensen te trainen ivm deze nieuwe ontwikkelingen. Overleg met leveranciers om onze wensen voor toekomstige machines duidelijk te maken. Het uitnodigen van leveranciers van onze klanten om via hen in staat te zijn onze klanten beter te bedienen. Denk aan de kartonleveranciers en de stansproblematiek van nieuwe kwaliteiten.
Deze “IDG” bestaat uit belangrijke spelers ieder in zijn eigen markt en als grote speler in de som van deze bedrijven. De leden zijn:
-Lasercomb Dies and Embossing in Reddich Engeland
-Converting Technology and Embossing in Chicago USA
-Stafford Cutting Dies Charlotte NC USA
-SMR Spezial Stanzformen in Zwitserland en Duitsland
-Bieling und Petsche Stanzformen in Wien und Elixhausen in Oostenrijk
-DieVision Groep met DieVision Nederland, DieVision Polen en Aprisys België.
Deze bedrijven bezoeken elkaar op toerbeurt 2 maal per jaar. Met als doelstelling om via uitwisseling van kennis en gemeenschappelijke ontwikkeling van technieken en tools, te komen tot een nog betere partner voor U als klant. Via deze weg werken wij aan een konstante verbetering van ons proces om te kunnen voldoen aan uw eisen en aan de eisen van uw klant. Niet alleen vandaag maar nog belangrijker ook MORGEN!
De laatste samenkomst was bij Converting Technology in Chicago op 16, 17 en 18 juni 2014.
Een paar onderwerpen, om U een idee te geven, die dan aan de orde komen, zijn:
• Een presentatie van METSA BOARD USA met als thema: waar moeten onze vormen voor de kwaliteiten van hen aan voldoen met het oog op verwerking en in het bijzonder vouwen.
• Levertijd ontwikkelingen. Dit zijn onderwerpen waarbij het een voordeel is om met partijen aan tafel te zitten van verschillende continenten omdat die beleving zo verschillend is. Op die manier hoeft het wiel vaak niet opnieuw uit worden gevonden. Nu was het hoofd thema dat de versnelling van de levertijden het nog belangrijker maken dat de klanten specs optimaal zijn en vooral blijven omdat deze constant aan verandering onderhevig zijn.
• Wisselende markt condities/volumes. We stellen vast dat er in steeds kortere periodes veel volume verschillen zijn. Het is hollen of stilstaan en wat voor “betaalbare” organisatie heb je nodig om toch op het hoogste service nivo te kunnen presteren. Deze benchmarking is van groot belang om te zien waar te scoren is en waar niet.
• Het is meer dan duidelijk dat onze wereld constant veranderd en alleen degene die dat accepteren kunnen succesvol zijn. In een paar jaar als alles nog wisselvalliger is zullen we zeggen, als we achterom kijken: 2014, Dat was de goede oude tijd!!!
• Fabriek audit en evaluatie. We bezoeken uiteraard ook elkaars produktie faciliteiten. Daarbij wordt een audit uitgevoerd door 2-3 leden en deze wordt uitvoerig besproken in het technische deel van de meetings.

Ik hoop dat ik hiermee U een beetje een beeld heb kunnen schetsen wat er bij DieVision zoal achter de schermen van onze organisatie gebeurt. Vooral in het belang dat ook wij, elke dag, beter moeten produceren om voor U de juiste partner te zijn waar U zich veilig bij voelt gezien de steeds hogere eisen van uw klant.

Frans Valkenburg
Managing director DieVision BV.